Hoppa till innehållet

Landsbygdsting

Landsbygdsting 2019

2019 års Landsbygdsting kommer att äga rum i Näshulta den 4 oktober. Inbjudan med program och länk till anmälan finns här.

Landsbygdsting 2018

Landsbygdsting 2018 gick av stapeln fredag 20 april i Sköldinge Folkets Hus. 

Landsbygdstinget genomförs med stöd av Landsbygdsprogrammet.

 Några röster från 2017 år landsbygdsting

Bygdeutveckling på riktigt – Anna Haraldsson Jensen, från Röstånga ger en snabb sammanfattning.

"En av de mest inspirerande konferenser jag varit på, och jag har varit på mer än tusen konferenser"... Föreläsaren Teo Härén sammanfattar och hyllar energin hos deltagarna.

Titta inte tillbaka när du skall se framåt – Utan se upp? Är landsbygden kreativ? Teo Härén från Älvkarleby föreläste om kreativitet på landsbygden.

Landsbygdsutveckling på riktigt – Staffan Nilsson, Bergsåker, ordförande i Hela Sverige skall leva inledde dagen med en inspirerande bild över hur Sverige växer på landsbygden.

Hur Lyfter vi vår plats? Årets Landsbygdskommun Värnamo -Landsbygdsutvecklare Anna Theorell Värnamo kommun berättar om hur de har jobbat.

Årets eldsjäl på Landsbygden i Sörmland 2017 blev Tobias Flodgren. Tobias är en sann optimist, innovatör och entreprenör ut i finger-spetsarna. Uppväxt på landet nu boende i Mariefred har Tobias kommit en bra väg att lösa landsbygdens transport- och resebehov.

Filmer

Beskrivande text.....

film1

Första filmen handlar om....

film2

Andra filmen handlar om....

film3