Hoppa till innehållet

Landsbygdsting

Landsbygdsting 2019

2019 års Landsbygdsting äger rum i Näshulta den 4 oktober. Programmet finns här.

På Landsbygdstinget lanseras vår nyproducerade bok  Framtiden är redan här! - 55 exempel på lösningar för vägen mot år 2030 som finns redan nu. Det finns under dagen möjlighet att fördjupa sig i de exempel som lyfts fram i boken, eller andra frågor som känns angelägna, under eftermiddagens Open Space-samtal.

Dagen bjuder på många intressanta föreläsare:
Erik Berg, Inobi och Egnahemsfabriken: Tillsammans kan vi bygga bättre, mer och för fler
Johan Ehrenberg, ETC och Solparken i Katrineholm: Den långa sikten om klimatet och landsbygden - Hoppet - Var kan vi vara 2030
Karolina Isaksson, KTH: Framtiden bortom BNP-tillväxt
Stina Oscarsson, regissör, dramatiker och skribent: Har klimatet tid med demokrati?

Dessutom utdelning av priser till årets landsbygdseldsjäl, landsbygdsgrupp och serviceinsats.

Och mycket mer... Läs hela programmet här.

Landsbygdsting 2018

Landsbygdsting 2018 gick av stapeln fredag 20 april i Sköldinge Folkets Hus. 

Landsbygdstinget genomförs med stöd av Landsbygdsprogrammet.

 Några röster från 2017 år landsbygdsting

Bygdeutveckling på riktigt – Anna Haraldsson Jensen, från Röstånga ger en snabb sammanfattning.

"En av de mest inspirerande konferenser jag varit på, och jag har varit på mer än tusen konferenser"... Föreläsaren Teo Härén sammanfattar och hyllar energin hos deltagarna.

Titta inte tillbaka när du skall se framåt – Utan se upp? Är landsbygden kreativ? Teo Härén från Älvkarleby föreläste om kreativitet på landsbygden.

Landsbygdsutveckling på riktigt – Staffan Nilsson, Bergsåker, ordförande i Hela Sverige skall leva inledde dagen med en inspirerande bild över hur Sverige växer på landsbygden.

Hur Lyfter vi vår plats? Årets Landsbygdskommun Värnamo -Landsbygdsutvecklare Anna Theorell Värnamo kommun berättar om hur de har jobbat.

Årets eldsjäl på Landsbygden i Sörmland 2017 blev Tobias Flodgren. Tobias är en sann optimist, innovatör och entreprenör ut i finger-spetsarna. Uppväxt på landet nu boende i Mariefred har Tobias kommit en bra väg att lösa landsbygdens transport- och resebehov.