Hoppa till innehållet

Årets Förening

Årets Förening 2018

Den 25 april 2019 höll Fiber Falbygden ek. för. sin årsstämma och ordförande Hasse Lundmark och kassör Mats Johansson från Hela Sverige. Skaraborg. fanns på plats för att dela ut utmärkelsen Årets Förening 2018 i Skaraborg. Föreningens ordförande Christer Eliasson och ledamot Britt-Marie Sandahl tog emot utmärkelsen om 4 000 kr och ett diplom med följande motivering;

Föreningen har genom samverkan, samarbete och stora ideella insatser skapat en hållbar organisation som gemensamt varit med och bidragit till att digitalisera Falbygden, en framgångsfaktor och nödvändighet för en framtida levande landsbygd.

Årets Förening 2017

Den 30 juni i samband med Forsviksdagarna delade vi ut utmärkelsen Årets Förening i Skaraborg 2017. Björn Broberg från Forsviks Intresseförening mottog diplom och en check på 4 000 kr. Motiveringen till utmärkelsen lyder;

Forsvik är ett levande samhälle på landsbygden, och ni är en stor anledning till detta. Genom att tillvarata brukssamhällets historia, arrangera olika evenemang och arbeta aktivt för att upprätthålla en bra dialog med kommunen håller ni Forsvik levande året om. Ni är en god förebild för andra! 

Årets Förening 2016

Den 24 mars utsåg vi Årets Utvecklingsgrupp 2016. Utmärkelsen gick till Timmersdalabygdens Utvecklingsgrupp med motiveringen "För att ni på kort tid lyckats utveckla Timmersdalabygden på ett innovativt och mångsidigt sätt. Ni är en fantastisk förebild och en inspirationskälla för alla våra utvecklingsgrupper i Skaraborg!"

I strålande solsken fick vi också äran att inviga Timmersdalas nya bymack och självklart passade vi då på att dela ut priset till Lennart Lundgren, ordförande i föreningen. Hasse Lundmark delade ut priset tillsammans med Charlotta Haskovec.

Årets Förening 2015

Årets Utvecklingsgrupp 2015 blev Södra Lundby Bygdegårdsförening. Ordförande Hasse Lundmark och sekreterare Helena Johansson fanns på plats i juli när föreningens berömda Traktorrace gick av stapeln.  Motiveringen för utmärkelsen löd: För att ni har lyssnat till ett barns fråga "Vem har den snabbaste traktorn?" och därefter utvecklat Traktorracet till att bli Vara kommuns största arrangemang. 


Det kan också vara värt att nämna att vinnare av årets race blev Gustav Johansson från Falköping.

Årets Förening 2014

Till 2014 års Utvecklingsgrupp korades Österängs Bygdegårdsförening med följande motivering:

Österängs Bygdegård har på ett fantastiskt sätt tillfört bygden olika aktiviteter under årets gång. Med sin breda åldersfördelning i styrelsen går föreningen en ljus framtid till mötes. Detta är ett lysande landsbygdsutvecklingsarbete.