Hoppa till innehållet

Läs goda exempel!

Läs om goda exempel!

Varje år utser vi - Årets byalag/utvecklingsgrupp

Länsbygderådet Hela Sverige ska leva Sjuhärad utser varje år ett byalag eller en utvecklingsgrupp inom Sjuhäradsområdet som har utmärkt sig lite extra. Priset till årets utvecklingsgrupp offentliggörs och delas ut årligen på Hela Sverige ska leva Sjuhärads årsmöte.

Du kan närsomhelst under året nominera en utvecklingsgrupp som du tycker förtjänar att uppmärksammas lite extra.
Du nominerar utvecklingsgruppen genom att maila Tina. 


Kråkereds Bygdeförening, Ubbhult - Årets utvecklingsgrupp 2018

Motivering: 
Denna Bygdeförenings engagemang är något utöver det vanliga. Man anordnar aktiviteter för alla åldrar och arbetar hårt för jämställdhet och delaktighet bland byns invånare. Exempel på aktiviteter är midsommarfirande, caféer, fotoutställning m.m. De arbetar oförtröttligt för att förbättra vårt samhälle och för att alla invånare ska trivas. Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad önskar lycka till med det fortsatta arbetet!Grönahögs Samhällsförening - Årets utvecklingsgrupp 2017

Motivering:

Årets utvecklingsgrupp i Sjuhärad är Grönahögs samhällsförening. Utvecklingsgruppen har visat på prov på både nytänkande, engagemang och samarbetsförmåga. I det lilla samhället har man vidareutvecklat och förfinat samarbetet för det lilla samhällets bästa. Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad önskar lycka till med det fortsatta arbetet!


Håcksviks Byalag -Årets utvecklingsgrupp 2016

Motivering:

Håcksviks Byalag har under flera år arbetat för att vända trenden från håglöshet och avfolkning till inflyttning och framtidstro. Byalaget har skapat nya mötesplatser för både turister och bybor.

I hård konkurrens har Håcksviks Byalag utsetts till årets utvecklingsgrupp i Sjuhärad


Täby Fritidsförening - Årets utvecklingsgrupp 2015

Motivering:

Utvecklingsgruppen har visat på prov på både nytänkande och engagemang. Man har också engagerat sin kommun och väckt en fråga som HSSL kan positionera sig med.Med både miljö, social och ekonomisk hållbarhet i fokus har utvecklingsgruppen flyttat fram utvecklingsarbetet till 2016-talet.


Älekulla Byalag - Årets utvecklingsgrupp 2014

Motivering:

Älekulla Byalag är ett mycket aktivt byalag som skapat ett starkt nätverk för att öka trivseln och sammanhållningen i byn. 

Tillsammans med Älekulla IF har man startat ett gym och på så sätt skapat en mötesplats i byn. Byborna har fått möjlighet att träna på hemmaplan och på så sätt bidrar man till bättre folkhälsa. 

Med ett gym i Älekulla IF:s klubbstuga har även den lokalen fått ett uppsving och med en låg avgift för träningskorten men med krav att man skall vara medlem i Älekulla IF för att få träna har IF fått en stor och välkommen medlemsökning. 

Övrig verksamhet bestod under 2014 av bl.a. bygdegårdsfest, sommarfest med boule, femkamp och musikunderhållning, promenader för daglediga, uppvaktningar av nyinflyttade,  föreläsning, utplacering av sittbänkar och deltagande i arbetet med Trivselbygdens tidning. 

Genom samverkan har man ökat trivseln och sammanhållningen i byn. Vi ser Älekulla Byalag som en god förebild för övriga byalag i Sjuhärad.