Hoppa till innehållet

Birgitta Strömgren.

Birgitta är 59 år och bor med man, tio hönor och en hund i en liten by som heter Muskus i Älvsbyns kommun, Norrbottens län. Hon har ekonomibakgrund och många års erfarenhet av att jobba med föreningar. Hon sitter även med i styrelsen för Spira Mare, Lokalt ledd utveckling, och är vice ordförande i Hela Sverige ska leva Norrbotten.

Birgitta arbetar som regional strateg i Norrbotten och Västerbotten för Folkets Hus och Parker. Som regional strateg är hon den närmaste kontakten mellan medlemmen och riksorganisationen och ska bistå medlemmar i strategiskt utvecklingsarbete och understödjande arbete, utveckla samarbete med andra regionala organisationer, upprätthålla kontakter med kommuner och myndigheter och vara en viktig kugge i arbetet med nya mötesplatser i socioekonomiskt utsatta områden.

Det flesta föreningar som finns i hennes område verkar på landsbygd och drivs ideellt. ”Jag har under mina år som regional strateg sett hur viktigt det är att ha en mötesplats och jag ser vilket stort engagemang som finns på landsbygden och hur viktigt det är att landsbygden får utvecklas på egna villkor”, säger Birgitta.

Hela Sverige ska leva ser hon som en viktig opinionsbildare och naturlig sambetspartner både på riksplan, regionalt och lokalt. I sitt styrelseuppdrag i Hela Sverige ska leva kommer hon att lägga stort fokus på att utveckla länsavdelningarna och lyfta frågor om kultur, hållbarhet och regionalt inflytande.