Hoppa till innehållet

Webbinarium: Tio procent av kommunerna saknar bankkontor. Hur får vi kapital i hela landet?

Tio procent av kommunerna saknar bankkontor, och en tredjedel av alla kommuner har bara en bank att vända sig till. De flesta av dessa kommuner hör till kategorin landsbygdskommuner. Samtidigt finns 140 bankkontor och 88 procent av riskkapitalet i Stockholm. Den finansiella infrastrukturen i landet är med andra ord minst sagt ojämn. För företagare i olika landsändar blir detta påtagligt när man vill investera i sin verksamhet. I Balansrapport #8 – Kapital i hela landet beskriver Hela Sverige ska leva obalansen mellan land och stad när det gäller kapitalförsörjning.

I det här webbinariet samtalar vi vidare om problematiken. Hur kan vi öka banknärvaron i landet? Vilka andra sätt att finansiera sin verksamhet finns? Vad behöver göras politiskt, och vad kan vi göra själva för att förbättra förutsättningarna för att finansiera bra idéer och verksamheter i hela landet?

Den 8 oktober klockan 13.30. 

Välkommen till ett spännande samtal!
 

Medverkande:

Moderator: Terese Bengard, verksamhetschef för Hela Sverige ska leva.
Samtalspanel: Joachim Karlsson, vd Almi Invest, Ronny Svensson, författare, Josefin Heed, rapportförfattare av Balansrapport #8 – Kapital i hela landet, Hela Sverige ska leva.

Anmäl dig här