Hoppa till innehållet

Vi paxade plats och pratade klimatpolitik i Almedalen.

Vi påminner om landsbygdsperspektiv i Almedalen.

juli 2, 2019

Vi har bara varit i Almedalen i två dagar, men har redan hunnit med att delta i många seminarier. Vår verksamhetschef...

Nu är Almedalsveckan över för vår del. På fyra dagar har vi deltagit i inte mindre än tretton seminarier, samtal och paneler och vi har täckt mängder av ämnen - det som varit den röda tråden är naturligtvis att vi gett ett landsbygdsperspektiv på allt.

Vår ena ordförande Åse Classon deltog i två seminarier onsdagen den 3 juli. Hur ska vi kunna resa hållbart om det inte finns några alternativ? Vem ansvar för att landsbygdens möjlighet att resa mer hållbart? Det svarade hon på i en panel som diskuterade hållbart resande på landsbygden (se bilden ovan). Hon pratade också om hur fjärrstyrd flygledning och övervakning kan göra små flygplatser mer hållbara och effektiva.

Vår verksamhetschef Terese Bengard deltog i en debatt om klimatpolitiken - fungerar en tuff klimatpolitik verkligen för alla? var frågan som ställdes hos Vattenfall. Klicka här för att komma till en inspelning av seminariet

Sist men inte minst hade vår ordförande Staffan Nilsson ett samtal med civilminister Ardalan Shekarabi i Svenska Dagbladets monter om hur hela landet ska kunna leva.

Eftersom RFSL ställde in sin medverkan i Almedalen på grund av hotet från nazistiska NMR lanserades hashtaggen #paxaplats där organisationer uppmanades att lägga en regnbågsflagga på en tom stol för att påminna om dem som inte kunde vara där. Här paxar vår samordnare Ylva Lundkvist Fridh och Sven Sandström från Gotlands utvecklingsbolag i samverkan plats.

Här hittar du fler länkar till seminarier vi deltagit i och som du kan se i efterhand. Mycket nöje!