Hoppa till innehållet

Utmärkelse till vår Instagramredaktör.

Vår Instagramredaktör, Pontus Johansson, har fått utmärkelsen Årets Luleåbo med motiveringen att han är en eldsjäl och frontfigur för kampen för landsbygdsskolorna i Luleå kommun.

Grattis, hur känns det?

– Jättekul. Det är ju ett bevis på att man jobbat och gjort något bra som berört människor. Det visar också att skolfrågan är en stor fråga i kommunen, och inte bara något som en liten missnöjd grupp driver, säger Pontus som berättar att han intervjuades efter nomineringen och då lovat att han skulle tatuera in ”Årets Luleåbo 2020” om han vann.

– Nu sitter tatueringen på armen, berättar han.

Utmärkelsen består i en tavla målad av konstnären Nils-Erik Nilsson, en målning över Luleå stad med den klassiska siluetten med kyrkan och Norrbottenteatern.

Hela Sverige ska leva har varit lite senfärdiga med att gratulera – Pontus fick utmärkelsen redan i augusti – och han säger att nu är det snart dags för nomineringen till Årets Norrbottning.

– Jag tänkte att jag siktar på det, jag tror man kan börja nominera i november. Lika bra att smida medan järnet är varmt, säger han med ett stort skratt.

Vi håller självklart tummarna.

Utmärkelsen har delats ut sedan 2006. Det är Norrbotten-Kurirens läsare som nominerar kandidater som de tycker har gjort Luleå till en bättre plats det gångna året och sedan röstar de fram pristagarna.

Gå in och kolla vad Pontus gör på vårt Instagramkonto