Hoppa till innehållet

Tre träffar om att starta, driva och utveckla bygdebolag.

Projektet Bilda bygdebolag har genomfört tre stycken digitala nätverksträffar som ger kunskap och nya perspektiv till den som är intresserad av att starta, driva och utveckla ett bygdebolag.

Syftet med projektet är att utforska, synliggöra och stärka bygdebolagen i Sverige och det gör man bland annat genom dessa digitala nätverksträffar. Projektet drivs av Coompanion, i samverkan med Hela Sverige ska leva och Sveriges lantbruksuniversitet.

Här nedan hittar du länkar till de tre träffarna som alla spelades in och finns på Youtube. Deltar i seminarierna gör representanter för de medverkande bygdebolagen, samt inbjudna gäster.

Träff nummer ett handlar om att starta bygdebolag. Bland annat får vi göra digitala besök hos bygdebolagen Oxsätra Åkerlänna Utvecklings AB, AB Kosters framtid och Alsterbo-Bäckebo. En jurist från Föreningsjuristen deltar också.

I träff nummer två, får vi veta mer om hur man organiserar och utvecklar bygdebolag. Vi får veta mer om hur bygdebolagen Vuollerimbygden, Röstånga och Docksta resonerar och gör. Här deltar en strateg i landsbygdsutveckling från Region Gotland.

I träff nummer tre diskuteras utmaningar som bygdebolags ställs inför och hur vi kan bemöta dem. Deltar gör Trönö ekonomisk förening, Sviarps mölla (svb) och Nygarn utveckling Ab, samt en rådgivare från Coompanion.

Läs mer om projektet och bygdebolag här.