Hoppa till innehållet

Terese Bengard - årets Vildhuss i Ragunda kommun.

Årets Vildhuss i Ragunda kommun 2020 tilldelas Terese Bengard med följande motivering:

För sitt stora engagemang och förmåga att sätta fingret på glesbygdens utmaningar och möjligheter, hennes träffsäkra och aktuella krönikor, inlägg och debatter och hennes sätt att lyfta landsbygdens röst med en självklar tydlighet och med målbilden att Hela Sverige ska leva – och där Ragundaperspektivet alltid finns med i hjärtat! Så lyder motiveringen till utmärkelsen.

– Det är en oerhört stor ära att få motta priset som Årets Vildhuss 2020. Att få sälla sig till skaran av tidigare pristagare som alla älskat Ragunda, kämpar och jobbar för bygden och alla lite rebelliska på olika sätt, kommenterar Terese sin utmärkelse och säger att Vildhussen är det finaste priset hon kan få.

– Jag flyttade till Ragunda för 20 år sedan och förälskade mig i platsen direkt. Kärlek vid första ögonkastet. Men framförallt de människor som fanns här. De som genom åren sett mig, stöttat mig, uppmuntrat mig, trott på mig och gett mig förtroende. De är med dem jag delar detta pris. Utan dem skulle jag inte vara Årets Vildhuss.