Hoppa till innehållet

Sagobygden i Kronoberg upptagen i Unescos register.

Verksamheten Sagobygden i Kronobergs län har blivit upptaget i Unescos (Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur) register över goda metodiska exempel på hur man kan arbeta med att trygga immateriella kulturarv, i det här fallet den muntliga berättartraditionen. Detta firades den 10 december på Sagomuseet i Ljungby med pompa och ståt.


Kommunstyrelsens ordförande Magnus Gunnarsson och Per Gustafsson, ordförande för Berättarnätet Kronoberg hälsar välkommen på trappen till Sagomuseet. Över 120 gäster hade hörsammat inbjudan så festdeltagarna fick gå in i omgångar för att lyssna på berättelserna. Inbjuden till festligheterna var även Siv Lindén, ordförande för Hela Sverige ska leva Jönköpings län, för att ha tagit initiativet till att dra igång Ljungby Berättarfestival - som nu är Nordens största i sitt slag och som firar 30-årsjubileum 2019.


Ordförande för Svenska Unescorådet, Lena Sommestad, och ordförande för Berättarnätet Kronoberg Per Gustafsson strålade ikapp under middagen.


Halta Kajsa i Ry (Saga Alexandersson) och elever från kulturskolan bjöd på berättelser under firandet.