Hoppa till innehållet

Richard Granberg ska stärka regionalt.

Vi vill välkomna Richard Granberg till Hela Sverige ska leva. Han kommer från vår styrelse, men har nu lämnat sitt uppdrag som ledamot för att ta sig an ett projekt som ska stärka våra länsavdelningars arbete under 2019-20.

Berätta lite om din tjänst!

- Jag ska leda och driva det interna projektet ”stärka regionalt” framåt. Det känns väldigt roligt med omväxlande arbetsuppgifter och intensitet där jag verkligen ser fram mot att bland annat besöka alla länsavdelningar och höra deras tankar under projektets gång.

Vilka frågor brinner du allra mest för?

- Jag brinner för många saker privat. Men relaterat till projektet är det Hela Sverige ska leva som helhet som jag tycker är en fantastisk organisation. Vidare brinner jag för bra samarbete och öppen kommunikation samt utmaningen i att försöka identifiera vilka ”verktyg” som på sikt kan stärka det dagliga arbetet för länsavdelningarna och organisationen som helhet.

Varför passar du till denna roll?

- Det kanske den som anställt mig kan svara bäst på. Men dels känner jag till organisationen bra utifrån mina år i styrelsen, men har samtidigt ett ”utifrånperspektiv” som kan vara bra för projektet. 

- Vidare har jag i mer än 25 år varit egenföretagare med olika uppdrag genom åren, som bland annat affärsutvecklingskonsult, vilket har givit mig en mycket bred bakgrund och kompetens. Efter alla år kan jag nog även säga att jag är en van projektledare, även om livet är ett kontinuerligt lärande. Det har blivit många olika utvecklings och samverkansprojekt i olika organisationer och sammanhang under åren, lokalt, regionalt, nationellt men även internationellt.

- Det som är roligt är att inget projekt är det andra likt, men man kan ändå oftast dra nytta av erfarenheterna från tidigare projekt på ett eller annat sätt, även i det här fallet.