Hoppa till innehållet

Pressmeddelande: Podden Hela Sverige pratar.

Nu lanserar riksorganisationen Hela Sverige ska leva en ny podd ”Hela Sverige pratar”, som garanterat är fri från urban norm. Däremot pratas det mycket om den.

– Tanken med podden är att intresserade ska få lyssna på spännande och intressanta samtal med personer som har mycket kunskap i frågor som rör stad och land. Men också en del oväntade gäster som vanligtvis inte pratar landsbygd kommer vara med, säger Terese Bengard programledare i podden och verksamhetschef för Hela Sverige ska leva.

Hela Sverige pratar-podden kommer att ta upp ämnen kring stad- och land ur olika perspektiv: centralisering, lokal utveckling, engagemang, plats med mera, liksom specifika eller aktuella frågor. Målet är att få hela Sverige att prata om förutsättningarna för att skapa goda villkor i hela landet och en bättre balans mellan stad och land. Och de frågorna är ju högaktuella just nu.

I det första avsnittet har vi bjudit in mannen på insidan, byråkraten med samhällsengagemang: Klas Fritzon, koordinator på Tillväxtverket och som bland annat samordnar myndigheternas uppdrag med att förverkliga landsbygdspolitiken.

Rubriken för samtalet är Byråkrati & Biceps och det blir ett samtal kring både budget och biceps, landsbygdspolitik och byråkrati, om att använda både förnuft och känsla för att förstå och göra skillnad.

Lyssna till podden här. 

Läs Klas blogginlägg här:

Om landsbygder och resten av Sverige.

I valet mellan biceps och budget.

Klas soundtrack: Allan Edwall – Visst är det bätter men int’ är det bra (1981).

För mer information, kontakta:

Terese Bengard, verksamhetschef, Hela Sverige ska leva, tfn 070-295 21 25.

Karin Wenström, kommunikatör, Hela Sverige ska leva, tfn 0732-44 95 64