Hoppa till innehållet

Landsbygdens tid är nu.

"Det finns en obalans mellan land och stad i Sverige. En lång period av centralisering och prioritering av städerna har försämrat förutsättningarna för levande landsbygder. Men nu har landsbygdsrörelserna fått förnyad kraft och det märks i den offentliga debatten.

Det var ingen slump att samtliga partiledare för riksdagspartierna, utom Ebba Busch Thor (KD), kom till Örnsköldsvik och Landsbygdsriksdagen i maj för att debattera uteslutande landsbygdsfrågor i två timmar. Inte heller att samtliga riksmedier fanns på plats – självklart tillsammans med mängder av lokala och regionala medier. Landsbygdsfrågan har hamnat högt upp på den politiska dagordningen.

Vi vill slå fast att det inte finns en eller ett par universallösningar på hur balans mellan land och stad ska skapas; en hållbar landsbygdspolitik måste se till helheten. I vårt landsbygdspolitiska program ger vi därför konkreta förslag till våra politiker inom många områden: digitalisering, finansiering, service och trygghet, boende och resor, jobb och utbildning, kultur, lokal demokrati och hållbarhet."

Det skriver vi i en debattartikel i tidningen ETC. Läs hela artikeln här