Hoppa till innehållet

Hela Sverige Kalmar län medverkar i att ta fram en samverkansmodell för civilsamhälle och offentlig sektor

Den 19 juni deltog Hela Sverige Kalmar län att ta nästa steg i samarbetet mellan civilsamhället och offentlig sektor i Kalmar län.
Birgitta Adler och Camilla Olsson från Västra Götalandsregionen lotsade oss genom eftermiddagens frågeställningar om vad som bör göras för att etablera en givande samverkan.
Deltog gjord politiken på regional nivå, Regionförbundet, Länsstyrelsen och Coompanion som har uppdraget att samordna det hela.
På plats fanns några av länets kommuner, från olika förvaltningar samt en mängd organisationer från civilsamhället, blanda annat av representanter från oss, Hela Sverige Kalmar län.
Alla var överens om att vi ska fortsätta arbetet med att finna en samverkansmodell för civilsamhälle och offentlig sektor.

Vi ses efter sommaren igen. Vad vi ska göra då?
Jo civilsamhället fortsätter att titta på sin roll i utvecklingen och det offentliga på sin för att sedan mötas och ta fram ett gemensamt förslag.

Det känns angeläget att vår organisation deltar i sådana här forum med vår kompetens och stora engagemang för vår del av Sverige. 

Dela gärna med dig av vad du/ni gör för att göra er plats attraktiv, stort som smått. Det är viktigt att vi gör alla fina initiativ synliga för alla och en var, det gör du på vår Facebooksida.

Du är alltid välkommen att höra av dig till mig med dina tankar och ideer. 

Sommarhälsningar 
Weronica Stålered
Ordförande, Hela Sverige Kalmar län