Hoppa till innehållet

Dags för Årets lokala utvecklingsgrupp och Årets kommun 2021!

Nu är det dags för Årets lokala utvecklingsgrupp och Årets kommun 2021. Vilka kommer att få äran samt 10 000 kronor? 

Hela Sverige ska leva arbetar för ett land i balans, där landsbygd och stad värderas lika. För att lyfta fram och uppvärdera det viktiga arbete som utförs på lokal nivå har vi i många år delat ut utmärkelser till lokala utvecklingsgrupper som får sina bygder att blomstra. 

I år har vi förändrat processen kring Årets lokala utvecklingsgrupp och involverat våra 24 länsavdelningar mer. Alla länsavdelningar kommer att nominera en lokal utvecklingsgrupp till den nationella utmärkelsen Årets lokala utvecklingsgrupp 2021. Klicka här för att komma till din länsavdelning. 

Det finns också kommuner som arbetar på ett medvetet och systematiskt sätt för att landsbygden, glesbygden, förorten eller skärgården i kommunen ska utvecklas och inte lämnas åt sidan till förmån för centralorten. Den kommun som bäst uppfyller våra krav, premierar vi med utmärkelsen Årets kommun. 

Hittills har 37 kommuner och 33 lokala utvecklingsgrupper blivit premierade för sitt arbete.  
 
Nomineringarna till Årets lokala utvecklingsgrupp görs via respektive länsavdelning. Nomineringen till Årets kommun kan göras på vår hemsida senast 1 oktober. 
Riksorganisationen kommer utse en nationell vinnare i respektive kategori som kommer att presenteras på Hela Sverige ska levas höstmöte den 24 november. 

Årets kommun delas ut sedan 1984, sedan 1993 står Hela Sverige ska leva bakom utmärkelsen. I utmärkelsekommittén finns Terese Bengard, verksamhetschef på Hela Sverige ska leva, Samantha Ohlanders vice ordförande i Unga på landsbygden samt Staffan Bond, före detta verksamhetschef för Hela Sverige ska leva.