Hoppa till innehållet

Skäggenäs bygdegårdsförening utsedd till årets lokala utvecklingsgrupp i Kalmar län

I lördags delade vi ut priset årets lokala utvecklingsgrupp. Vi fick förmånen att umgås en stund med ett gäng fantastiska landsbygdsutvecklare som representerade vinnarna Skäggenäs bygdegårdsförening på deras städdag.

- Ulf Palmberg, vice ordförande i Skäggenäs bygdegårdsförening, berättar med glädje att det känns som en bekräftelse på att föreningen gör någonting bra. – Det är jättekul eftersom vi är ett ganska stort antal medlemmar, vi är nästan 1 000 stycken. Vi är 360 fastigheter på hela halvön, med cirka tre medlemmar i varje familj. Det blir en ganska tung röst när vi ska prata om olika saker och det är jättekul att vi har blivit uppmärksammade, säger han. Prissumman på 5 000 kronor kommer att användas i föreningens ungdomsverksamhet.

Motiveringen till priset:
HSSL Kalmar län har beslutat utse Skäggenäs bygdegårdsförening till 2019 års utvecklingsgrupp i Kalmar län

Skäggens bygdegårdsförening har genom sitt målinriktade arbete utvecklat sin bygdegård från att vara en säsongsverksamhet till att numera fungera som en mötesplats för åretrunt aktiviteter.

Från att ha haft tillgång till en liten stuga med utedass och dansbana, har Skäggenäs bygdegårdsförening genom träget arbete utökat till en dubbelt så stor yta med kommunalt vatten och avlopp och toaletter som är handikappanpassade.

Man har skapat fokusgrupper som genomför aktiviteter och projekt, de har skapat allt från bridgekvällar till bokkvällar till pubkvällar.

Föreningen har satsat på ungdomar vilket HSKL ser extra positivt på, det möjliggör en föryngring i föreningen och ett grund för en hållbar framtid för föreningen.

Genom sin helhetssyn på landsbygden, dess livskvalitet och utvecklingsmöjligheter har Skäggenäs bygdegårdsförening visat vad lokalt engagemang betyder för att skapa framtidstro på landsbygden.

På bilderna ser ni Anders Thörnström ordförande, Ulf Palmberg vice ordf, Åke Person, kassör och Weronica Stålered och Åke Petersson från Hela Sverige ska leva, Kalmar län.