Hoppa till innehållet

Landsbygdsdagarna

Nationell konferens om landsbygdsutveckling

Det börjar dra ihop sig inför årets Landsbygdsdagar!!!!

Du som är landsbygdsutvecklare oavsett om du är entreprenör, föreningsmänniskan, eldsjäl, tjänsteperson eller politiker är hjärtligt välkommen 
den 23 och 24 oktober 2019 då årets konferens äger rum i Borgholm. www.landsbygdsdagarna.nu 

Programmet är fullspäckat med spännande inspiration och intressanta besök hos företag och föreningar som utvecklar landsbygden på Öland.
Anmäl dig så fort du kan så ses vi!

Historik
Landsbygdsdagarna (Emmabodakonferensen) har blivit ett begrepp känt över hela landet.  De  startade i Emmaboda 2005 och anordnades av Emmaboda kommun. Flera gånger i samverkan med Hela Sverige ska Leva, Regionförbundet Kalmar län och LRF. Landsbygdsdagarna  har satt Kalmar län på kartan när det gäller landsbygdsfrågor.

Landsbygdsdagarna är en nationell konferens med fokus på landsbygdsutveckling, ett forum där aktörer på landsbygden så som företagare, eldsjälar, föreningar, tjänstepersoner och politiker möts på samma arena för att diskutera landsbygdens utmaningar och framtid.
Dagarna blandas med föreläsningar om aktuella frågor som berör landsbygden och goda exempel från hela landet. 

2015 beslutade Hela Sverige ska leva, Kalmar län att verka för att Landsbygdsdagarna skall anordnas vartannat år, det år då inte Landsbygdsriksdagen ordnas.
Att den skulle flytta runt mellan kommunerna i länet i samverkan med HSSL, Regionförbundet Kalmar län samt andra eventuella aktörer som vill medverka. 

Regionförbundet Kalmar län har meddelat att de har avsatt pengar för att gå in och stötta konferensen 2019.

2017 anordnades konferensen i Oskarshamn och nu vill styrelsen för Hela Sverige Kalmar län ge en ny kommun chansen att anordna nästa Landsbygdsdagar som ska gå av stapeln i oktober 2019. 

Är det DIN kommun??

Skriv en motivering och tankar kring tema och skicka till ordförande för Hela Sverige Kalmar län, Weronica Stålered.
E-post:  weronica.stalered@emmaboda.se

eller skicka brev till:
Hela Sverige Kalmar län
Adress: Storgatan 21 B, 579 30  Högsby.

Har du frågor är du välkommen att slå en signal på tel. 070-519 40 06.

Hoppas vi hörs 
Weronica Stålered
Ordförande