Hoppa till innehållet

Läs mer om vilka vi är och vad vi gör!

Välkommen till Länsbygderådet Jönköpings län

Länsbygderådet i Jönköpings län är den Regionala delen av riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Hela Sverige ska leva är en intresseorganisation som arbetar för att väcka opinion i frågor som rör den svenska landsbygden i allmänhet och Sverige som helhet. Målet är att "Hela Sverige ska leva och bli ett land i balans". Totalt finns det 24 länsavdelningar i Sverige varav Jönköping är en av dem och det är till oss du vänder dig om du har en lokal fråga du vill diskutera eller om du önskar att bli medlem. Vi har ett stort kontaktnät och gärna med och diskuterar och samarbetar i frågor som rör hela Jönköpings län.

I vårt geografiska arbetsområde ingår 13 kommuner nämligen Vetlanda, Sävsjö, Värnamo, Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd, Eksjö, Nässjö, Tranås, Aneby, Mullsjö, Habo och Jönköping, fem Leaderområden och cirka 70 stycken lokala utvecklingsgrupper som är medlemmar hos oss i Hela Sverige ska leva, Jönköpings län. I vårt arbete med landsbygdsutveckling är vi beroende av ett gott samarbete med medlems- och samverkans organisationer för att kunna skapa "ett land i balans".

20-22 maj 2022 står Jönköpings län som värd för landsbygdsriksdagen som riksorganisationen Hela Sverige ska leva arrangerar tillsammans med oss. Vi besöker lokala utvecklare i hela länet, lyssnar till kunniga talare, deltar i spännande seminarier och minglar med intressanta utställare. Landsbygdsriksdagen är den stora mötesplatsen för landsbygdssverige och alla är på plats. Kom du också!
Mer info https://www.landsbygdsriksdagen.se/

 

Vad gör vi?

  • Inspirerar byalag/medlemsföreningar
  • Ordnar träffar för utvecklingsgrupper
  • Påverkar politiken
  • Driver utvecklingsprojekt
  • Deltar i leaderarbetet
  • Ger ut nyhetsbrev 
  • Opinionsbildar