Hoppa till innehållet

Landsbygdsdag 92 möjligheter 15 januari 2019 på Gotland

Var med och forma framtiden och utvecklingen där du bor!

Tidigare års utvärderingar av 92 möjligheter har varit enormt positiva. Det är roligt! Er återkoppling har handlat om en önskan om ännu mer delaktighet och konkreta resultat. 92 möjligheter 2019 erbjuder därför ett upplägg som ger inspiration, ny kunskap och verktyg för ert fortsatta utvecklingsarbete i er bygd. Programmet består av fyra spännande delar:

INSPIRATION OCH NY KUNSKAP . Som vanligt ska du efter 92 möjligheter känna att du går därifrån med mer energi och kunskap än när du kom.

WORKSHOP. Det kommer att ges unika möjligheter för din bygd att få nya verktyg och vara med och forma framtiden och utvecklingen där just du bor.

KUNSKAPSTORG. I ett helt nytt format så kommer du att få ta del av lokala exempel som du kan inspireras av.

ÅRETS ELDSJÄL. Var med och hylla årets eldsjäl. Eldsjälar är en de viktigaste faktorerna för att en plats eller socken skall kunna utvecklas. Därför kommer vi också att hylla årets socken som utses i december varje år.

Håll utkik just här för vi kommer att lägga upp mer information om programmet löpande. Boka redan nu in tiden 14:00 - 20:00 på Visby Strand.

Välkommen med din bokning!

Priset är 195 kronor per biljett inklusive moms. Detta är ett "boka tidigt pris som gäller fram till 15/12, därefter 295:- I priset ingår fika vid ankomst och mat på kvällen. Anmäl dig via  www.92möjligheter.se

Årets Socken 2019 på Gotland utsedd!

Under tisdagsmorgonen den 11 december blev det officiellt vilken socken som blivit utsedd till Årets socken 2019. Juryn med representanter från Fröjel (Årets socken 2018), Hela Sverige skall leva Gotland och Lokrume-Fole Röda korskrets har beslutat att Västerhejde ska bli årets socken.

Juryns motivering:

"Västerhejde har något för alla. Trots närheten till Visby har man lyckats bevara en sprudlande sockenanda med ett rikt förenings- och företagarliv, och aktiviteter för både gammal och ung. Här kan man också äta närproducerat ekologiskt på trestjärnig gårdskrog, samt ta del av strävan att minimera sitt ekologiska fotavtryck i en ekoby. Och inte minst njuta av fantastiska kultur- och natursevärdheter från höga klintar till rika örtesängar samt besöka underbara Fridhem. Och barn och vuxna kan roa sig på glada Kneippbyn.

Stort grattis!
Ni får presentera er på 92 möjligheter 15 januari på Wisby Strand!

Årsmöte i Hela Sverige Gotlandsavdelning äger rum 10 april 2018

Årsmöte i Hela Sverige ska leva Gotlandsavdelning äger rum tisdagen den 10 april i Årets Socken 2018 FRÖJEL. Plats Skolgården.
Vi startar kl 18 med mat och fika och presentation av Årets Socken. Sedvanliga årsmötesförhandlingar.
Alla sockengrupper och representanter för Hela Sverige medlemsorganisationer är välkomna!
Anmälan görs till Riina Noodapera tel/sms 0707757630 eller e-post riina.noodapera (at) hush.se