Hoppa till innehållet

Från lokal utvecklingsidé till projekt - Digital Höstkonferens med X-ing Gävleborg

X-ing Gävleborg håller digital Höstkonferens på temat ”från lokal utvecklingsidé till projekt”. Temat grundar sig i de lokala utvecklingsplaner/lokalekonomisk analys som tagits fram i länet under de senaste åren genom projektet Förädlingsmackapären. I programmet lyfter vi fram lokala idéer som möjliga framtida projekt. Med oss finns representanter från Allmänna Arvsfonden, Utveckling Hälsingebygden, Leader Gästrikebygden (LLU) med flera. Välkommen att delta - lördag den 24 oktober med start klockan 10 och pågår fram till klockan 15.

I med och motvind - en plats där lokalsamhälle och vindparker möts i Gävleborgs län.

Hela Sverige ska leva X-ing Gävleborg har av Energimyndigheten beviljats ekonomiska medel för projektet ”I med och motvind - en plats där lokalsamhälle och vindparker möts i Gävleborgs län”.

Projektets mål är att erbjuda en neutral part som kan främja faktabaserad information kring varje vindkraftsparks unika förutsättningar, skapa mötesplatser och dialog mellan alla parter vid länets vindkraftsetableringar. Målgrupper är innevånare och bygdeföreningar liksom kommunala politiker och tjänstemän, övriga berörda myndigheter och vindkraftsentreprenörer.

Utlysningen gäller programmet Lokala och regionala insatser för förnybar elproduktion.

Projekttiden är september 2020 till december 2022.

Kontaktperson Jenny Breslin mobil 070-600 67 96

Rogsta Socken totalt missnöjd med Telia och andra berörda.

I Rogsta Socken, Hudiksvall Gävleborgs län, slåss man för landsbygdens rätt till Internet och telefon. Torsdag den 23 augusti, klockan 19, bjuder Rogsta Intresseförening in politikerna i kommunen till en träff på Kulturhuset . Här får man plats med 500 till 600 personer och bjuder in alla berörda i Hudiksvalls kommun att delta.

- Vi vill att när det gäller mobiltäckning så ska det inte stängas ner en enda station förrän Telia och de andra telekomföretagen kan garantera tillräcklig mobiltäckning, säger Peter Weider.