Hoppa till innehållet

Läs mer om vilka vi är och vad vi gör!

Hela Sverige ska leva Dalarna

Hela Sverige ska leva Dalarna är den regionala delen av Hela Sverige ska leva, en intresseorganisation som arbetar för att väcka opinion i frågor som rör den svenska landsbygden i allmänhet och Sverige som helhet i synnerhet. Organisationen har som medlemmar de lokala utvecklingsgrupperna och det är också de som är i fokus både för riksorganisationen som för Hela Sverige ska leva Dalarna.

Du är varmt välkommen till Hela Sverige ska leva Dalarna!

Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en medlemsorganisation för c:a 5 000 lokala utvecklingsgrupper (grupper som även benämns byalag, bygdegårdsförening, samhällsförening, intresseförening o.s.v o.s.v.) runt om i Sverige.

I samtliga län finns en läns/regionorganisation som fungerar som en länk mellan nationella, regionala, kommunala och lokala aktörer för lokal utveckling. Hela Sverige ska leva Dalarna ger information, råd och stöd till de lokala utvecklingsgrupperna i Dalarna, tillhandahåller redskap för framgångsrikt lokalt arbete och samordnar och driver gemensamma frågor i länet.

Hela Sverige ska leva Dalarna är en politiskt och religiöst obunden ideell förening där styrelsen utses av de lokala utvecklingsgrupperna.

Bli medlem!

Gör som +300 andra utvecklingsgrupper i Dalarna: bli medlem i HelaSverige! Förutom att ni då kan hjälpa oss att lyfta de frågor som är viktiga för er och utvidga nätverken så får ni regelbunden information och nyhetsbrev från oss och ni får även ta del av vår Byalagsförsäkring.

Medlemskapet är en 100:- registeravgift - för att vi ska ha regelbunden kontakt även med de som inte varit så aktiva senaste året.
Vi vill bli fler så tveka inte att bli medlem hos oss, tillsammans är vi starka och kan driva de viktiga frågor som vi ser måste lyftas för ett hållbart län och således ett hållbart Sverige.

Gilla oss gärna på Facebook och håll dig uppdaterad eller följ oss på LinkedIn.

Nätverket i Dalarna

Här finns länkar till de organisationer som ingår i vårt närmaste nätverk.

ABF

Hushållningssällskapet

Folkets hus och parker

Friteatern

LRF

NBV

Stiftelsen Folkets Hubb

Studiefrämjandet

Studieförbundet Vuxenskolan